Siirry sisältöön

VMWare konversio Hyper-v :ksi

27 joulukuun, 2012

Etsin jonkin aikaa joustavaa tapaa kovertoia VMWare virtuaalikoneeni Winows 7 koneeltani Windows 8 koneen uuteen ympäristööni, jonka juuri päivitin Windows 8 : ksi.

Windows 8 tuo mukanaan 64 bit Hyper-v virtualisoinnin, joten en enää tarvitse VMWarea labra koneitani varten. Winows 7 koneessa, kun oli vain 32 bit virtualisointi ja se ei riitä esim. 5 koneen sharepoint farmiin, jossa on SQL 08/2012 kannat sekä ORACLE 11 ja essbase ym.

Ensin sopivaa työkalua ei tuntunut löytyvän millään ja kaikki tuntuivat olevan liian pitkälle vietyjä ratkaisuja ja tarkoitettuja oikeaan tuotantoympäristöön – läppärillä pyörivän labra ympäristön sijaan.

Lopulta löysin sysinternals työkalun nimeltä Disk2vhd v. 1.63. Sillä homma käy todella napakasti ja virtuaalikoneet jopa vievät nyt vähemmän tilaa kun VMWare versiot. Tosin tilan muutos taisi tulla snapshottien poistamisesta…

image

Työkalu on tarkoitettu fyysisen koneen muuntamiseen virtuaaliseksi. Hyvä juttu oli se, että käynnistin sen VMWare virtuaalikoneessa ja ohjelma muuttaa kiltisti sen siitä Hyper-v koneeksi – ihan kun VMWare olisi fyysinen kone. Sitähän juuri hainkin.

Alun hankaluutena on kuitenkin se, että VMWare ei voi olla samalla koneella Hyper-v asennuksen kanssa. Siitä pääsee ohi yksinkertaisesti poistamalla hyper-v ja sen jälkeen käynnistämällä tarvittavat VMWare koneet yksi toisensa perään ja kopsaamaalla Disk2vhd ko. koneella ja suorittamalla se niin että uusi VH faili tulee ulkoiselle kovalevylle – jos läppärin levylle ei mahdu.

Käytännössä installoin ensin heper-v n testatakseni sitä, mutta huomasi pian että saaakseni VMWaren toimimaan – se tuli poistaa. Kokeilin näin yhden virtuaali koneen ja testasin konversion. Sitten poistin hyper-v n ja konvertoin kaikki loput koneeni – noin 200 Gigaa. Sitten asensin hyper-v n takaisin ja otin sen käyttöön sekä poistin VMWaren.

Tämä vei aikaa muutaman päivän verran – joulun pyhien aikana…

Tässä muutama aiheeseen liittyvä linkki:

http://technet.microsoft.com/en-US/sysinternals

http://simon.rozman.si/computers/virtual/copy-physical2vhd

http://www.jaylee.org/page/Hyper-V-Virtual-Machine-Mover.aspx

http://www.jaylee.org/post/2008/10/How-to-convert-a-big-VMWare-VMDK-into-an-Hyper-V-VHD.aspx

http://4sysops.com/archives/free-vmdk2vhd-convert-vmware-vmdk-to-hyper-v-vhd/

http://www.aaronpalermo.com/wordpress/archives/32

http://live.sysinternals.com/

Microsoft solution accelerator

Muuten hyvä tuotos, mutta esimerkiksi minun tapauksessa käytössä on vain Vmware player imaget tai Vmware desktop – ei esx tms serverituotetta. Silloin vain yllä oleva esimerkki toimii ei tuo muuten niin hyvä solution accelerator

image

En viellä kerinnyt kokeilla cmd line käyttöä, joka on lupaavan oloinen dokumentaation  puolesta (voisi ehkä toimiakkin):

MVDC.exe ’.\VMDK\Test.vmdk’ ’.\vhd\Test.vhd’

Advertisement

From → Windows

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: